Omhoog
Aanmelden

Welkom op de pagina van de Peuterspeelzaal

De eerste gang naar de basisschool begint bij de peuterspeelzaal. Een belangrijk moment voor ouders/verzorgers  en kinderen en daar staan wij uitgebreid bij stil. De speelzaal wordt geleid door 2 ervaren leidsters Gülcan Pinar en Carla Luth. We werken onder pedagogische visie van Peutertuin en dat correspondeert natuurlijk met de basisschool. De doorgaande lijn is erg belangrijk en daarom werken we net als de groepen 1 en 2 met de Piramide methode. De thema’s lopen het hele schooljaar gelijk op en er zijn afspraken gemaakt over het gezamenlijk afsluiten of opstarten van 4 verschillende thema’s.
Wij zijn een plus speelzaal wat inhoud dat doelgroep kinderen vanaf 2 jaar 4 dagdelen bij ons kunnen komen spelen. Doelgroep kinderen zijn kinderen die thuis een andere taal spreken en/of extra ondersteuning verdienen in de ontwikkeling. We werken net als groep 1/2 met het VVE-programma.
(VVE=Vroeg Voorschoolse Educatie)
 
 “Goedemorgen”kring : met een liedje geven we aan dat we ons stoeltje pakken en in de kring gaan zitten waarin we iedereen welkom heten aandacht voor meegenomen speelgoed en/of verhalen geven.
 
Speel/werktijd : dit wordt ingedeeld naar aanleiding van het thema wat we hebben, knutselen, voorlezen, zingen en spelen in de hoeken.
 
Opruimen: we hebben een herkenningslied en ruimen samen op.
 
Handen wassen en eten en drinken: ook dit is voor de kinderen een herkenbaar ritueel, we eten samen het meegenomen fruit op en krijgen water. Er wordt veel aandacht besteed aan het gezellig netjes samen eten. Net als de Saenparel stimuleren we het drinken van water vanuit het project JOGG (jongeren op gezond gewicht)
 
Speelwerktijd:  We gaan als het weer het toelaat buiten spelen, we hebben een mooie buitenspeelplek voor ons zelf met een zandbak, klimhuisje en divers buiten speelgoed. Bij slecht weer maken we gebruik van het speellokaal naast de speelzaal. We gaan daar 1 x per week klim gymmen.
 
Dagafsluiting: We maken een kringetje van jongens en van meisje, gaan dan samen op de grond zitten en benoemen nog even wat we in de dag gedaan hebben. Daarna zwaaien we naar elkaar met een liedje.
 
Door het steeds terugkerend vaste dagritme krijgen de kinderen en oudes/verzorgers al snel een veilig en vertrouwd gevoel. De basis om je verdeer te ontwikkelen is spelenderwijs de wereld om je heen te ontdekken.
 
De kinderen blijven tot 4 jaar op de peuterspeelzaal.
De openingstijden zijn: maandag tot donderdagmorgen vanaf 09.00uur inloop tot 9.15 uur dan nemen we afscheid van ouders/verzorgers. Om 12.00 uur worden de kinderen weer opgehaald.
 
We werken onder verantwoordelijkheid van Peutertuin (een onderdeel van Tinteltuin). Informatie over Peutertuin kunt u vinden op de website www.Tinteltuin.nl. Daar vindt u ook het inschrijfformulier
 
U kunt ons vinden op Herderinstraat 1, 1502 ND Zaandam. Telefonisch kunt u ons bereiken op nummer 06 36537116 op maandag t/m donderdag van 08.45 tot 12.00 uur. Mailadres: saenparel@peutertuin.nu
 
Nieuwsgierig geworden? Kom langs om een kijkje te nemen in de peuterspeelzaal.
peutertuin.PNG
peuter1 (Small).jpg  peuter2 (Small).jpg  peuter3 (Small).jpg
 
© Copyright 2012 CBS de Saenparel  |  Webmaster: Kees Peter Broek  |  All Rights Reserved