Omhoog
Aanmelden

 

Het team

 
Op onze school werkt een team van mensen die zich inzetten voor het onderwijs aan de kinderen, iedereen met zijn of haar eigen taak of functie.
Om u inzicht te geven in wie wie is en welke taak iemand heeft, geven we hieronder een overzicht  van de mensen die werkzaam zijn in de school, en zullen deze mensen zich allemaal even aan u voorstellen.

Directeur:  Willem Lamers

Ik heet Willem Lamers, ik woon in Santpoort-Noord met mijn vrouw en een studerende dochter. Ik ben ruim vijfendertig jaar werkzaam geweest op De Golfbreker in Koog aan de Zaan. Ik heb daar vrijwel in alle groepen gewerkt, maar voor de grootste periode in de bovenbouw. De laatste vijftien jaar ben er directeur geweest. Sinds de afgelopen herfstvakantie ben ik directeur van De Willlibrord. AGORA wil vrijwillige mobiliteit in de algehele organisatie actief stimuleren en heeft de school- directeuren gevraagd daarin het voortouw te nemen. Ik heb aangegeven, dat ik daarvoor open sta. De samenwerking en fusie tussen de Willibrord en De Saenparel richting het IKC met een nieuw gebouw passen in het beeld van mijn overstap naar een nieuwe uitdaging.
Het fusieproces en de ontwikkeling van het IKC in een nieuw gebouw is in volle gang. Het is een uitdaging en een mooi gegeven om met personeel en ouders aan dit doel te werken. We zullen u zoveel mogelijk bij het proces betrekken door nieuwsbrieven en de informatie- en overlegavonden of middagen voor de ouders/verzorgers.
Ik zie ernaar uit om de kinderen en u te ontmoeten.                                                                                                       
 
Adjunct directeur:  Wim de Vente
 
Ik woon in Oostzaan met mijn vrouw en twee zonen. In 1990 ben ik in het onderwijs gestart na enkele jaren in de reiswereld te hebben gewerkt. Op CBS de Korenaar in Oostzaan heb ik in alle groepen les gegeven. Na 2001 ben ik via intern begeleider en adjunct directeur gegroeid naar het directeurschap.
Vanaf 2002 heb ik gedurende 8 jaar gestudeerd naast mijn werk. Ik ben begeleidingsspecialist en specialist inclusief / passend onderwijs. Ik zie een school als een inclusieve samenleving van kinderen, ouders en leerkrachten waarin iedereen deelgenoot hoort te zijn met als doel àlle leerlingen voor te bereiden op de maatschappij, waaraan ze als volwaardig, verantwoordelijk, respectvol en gelukkig mens deel kunnen nemen.
“Ieder kind mag zich gekend weten!”
Ik zie de Saenparel als een sfeervolle en professionele leergemeenschap die hard werkt aan en gelooft in continue verbetering van haar kwaliteiten en opbrengsten. Ik hoop daaraan vanuit passie en verantwoordelijkheid mijn bijdrage te leveren.
Het adjunct directeur zijn op twee scholen zie ik als een uitdaging met enorm veel kansen.

Intern begeleider: Dicky Boer

Ik ben Dicky Boer. Geboren en getogen in de Alblasserwaard. In 1981 heb ik mijn diploma kleuterleidster behaald op de KLOS De Voorpost te Rotterdam. Na een aantal jaren als kleuterleidster gewerkt te hebben in de Alblasserwaard ben ik in de Zaanstreek beland. Ook hier ben ik begonnen met kleuters. Hierna volgde ook de overige groepen. Dit varieerde van parttime voor de groepen 4 t/m 6, een dag in de week voor groep 3 en zaakvakken voor de groepen 7 en 8.  Inmiddels ben ik vele opleidingen en cursussen verder en  ben ik al jaren intern begeleider van CBS De Keizel, en nu van De Saenparel. Een leuke en afwisselende job. En nog steeds volg ik aanvullende opleidingen en cursussen.
In mijn vrije tijd lees en knutsel (op allerlei gebied) ik graag. Ik ben graag buiten en je vindt me dan ook regelmatig in de tuin. Dit kan zijn met een boek, een knutselwerkje  maar ook lekker wroetend in de aarde.

Leerkracht groep 1/2: Marieke Emde

Mijn naam is Marieke Emde en ik ben leerkracht van groep 1 / 2.
Op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag sta ik voor de groep.
Naast het werken op school zijn er veel dingen die ik leuk vind om te doen; ik hou van koken, tekenen en ook lees ik graag. Bewegen doe ik in de vorm van wandelen en fietsen en zomers ga ik graag op vakantie naar de bergen in Oostenrijk of Italië.
Het werken op de Keizel/Saenparel doe ik al heel wat jaren met veel plezier, vooral het werken met kinderen van verschillende nationaliteiten vind ik interessant en boeiend.
Ik vind het een uitdaging om in de komende jaren te werken aan de principes van Constante Verbetering (of ook wel Opbrengst Gericht Werken). In dit proces worden niet alleen de leerkrachten en kinderen intensief betrokken, maar ook de ouders maken een belangrijk deel uit van dit proces.
Het werken in groep 1/2 spreekt mij bijzonder aan, omdat de kinderen in de leeftijdsfase van 4 tot 6 jaar een enorme ontwikkeling doormaken en ik daar als leerkracht een stukje aan bij mag dragen. Ook als leerkracht leer ik elke dag weer dingen bij.
Ik hoop dat kinderen, ouders en iedereen die bij de Saenparel betrokken is, zich welkom voelen en geaccepteerd weten. 

Leerkracht met ziekte verlof: Michelle Tadema

Ik ben woonachtig in Purmerend samen met mijn vriend en zoontje. Ik vind het heerlijk om samen met hen dingen te ondernemen van weekendjes weg tot een dagje uitwaaien op het strand.  Ook ben ik gek op knutselen, kletsen en lachen.
Ik werk 3 dagen op De Saenparel met heel veel plezier.
De Saenparel is voor mij een school die goed bij mij past. De sfeer is heel prettig en veilig, iedereen kent elkaar en zorgt voor elkaar, veel openheid en samenspraak maar vooral een school waar iedereen welkom is en geaccepteerd wordt.
Mijn doel is dat de kinderen in mijn klas dit ook zo ervaren waardoor ze zich constant willen,kunnen en durven te ontwikkelen. Ik wil de kinderen zoveel mogelijk leren dus creëer ik ook veel ruimte voor het leren van elkaar en natuurlijk van zichzelf. Maar ik vind dat ouders ook een hele belangrijke, onmisbare rol spelen en daarom probeer ik ( en het hele team) de ouders zoveel mogelijk bij de school te betrekken.
Ik geniet als ik zie dat een kind groeit, wanneer het met een lach naar school komt en wanneer ze zeggen: juf ik snap het!
 
Leerkracht groep 3/4: Mariola Verhoeven
 
Ik ben Mariola Verhoeven. Ik woon in Zaandam samen met mijn man en twee dochtertjes.
In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om met mijn gezin leuke dingen te doen, zoals: zeilen, wandelen, fietsen en zomers gaan wij graag op vakantie naar Frankrijk.
In het jaar 2000 ben ik in meteen na de IPABO gestart in het speciaal basisonderwijs, waar ik twaalf jaar in verschillende groepen met heel veel plezier heb gewerkt.
Als persoon en als leerkracht ben ik gestructureerd, collegiaal en vind het belangrijk dat de kinderen zich in een veilige leeromgeving ontwikkelen en ontplooien.
Komend schooljaar ga ik samen met Michelle als duo werken en  op de woensdag, donderdag en vrijdag aan groep 3/4 lesgeven, waar ik enorm veel zin in heb!

Leerkracht groep 5/6: Mieke de Haas

Hallo, ik ben Mieke de Haas. Ik ben geboren op 22 november 1980 en woon in Wormer samen met mijn vriend Marcel, onze dochter Noa en 2 katten Storm en Blitz. Wintersport, vakantie en dagjes weg behoren tot mijn favoriete bezigheden.
Sinds 2004 ben ik als groepsleerkracht werkzaam op De Keizel. De school is de laatste jaren erg veranderd en er is sprake van constante verbetering met betrekking tot het onderwijs. Hierdoor biedt De Saenparel alle kinderen de mogelijkheid om zich goed te kunnen ontwikkelen. Mede hierdoor is het werken op De Saenparel voor mij iedere dag nog een uitdaging!
 

Leerkracht groep 7/8: Sabine Fritsen

Hallo, ik ben Sabine Fritsen. Op 11 november 1982 ben ik geboren in Helmond en ik woon in Heemskerk. In mijn vrije tijd ben ik bij mijn paard Twickel te vinden. Ook vind ik het gezellig om met vriendinnen en vrienden af te spreken. Wintersport en weekendjes weg behoren ook tot mijn favoriete tijdsbestedingen.
In 2008 heb ik mijn PABO diploma behaald en na wat invalwerk op andere scholen ben ik in mei 2009 op De Keizel begonnen. De Saenparel is een leuke gezellige kleine school waar een goede sfeer hangt en alle leerlingen zich goed kunnen ontwikkelen.
 

Leerkracht groep 1/2, 3/4 en 5/6: Mandy van der Linde

Mijn naam is Mandy van der Linde en ik ben 27 jaar. Vanaf augustus 2014 woonde ik met mijn vriend in Zaandam. We hebben kort geleden een huis gekocht in Assendelft en verhuizen 15 augustus 2017. In mijn vrije tijd ben ik graag creatief bezig. Dan maak ik sieraden, werk ik met speksteen of schilder ik. Ook kijk ik graag films en spreek graag af met vriendinnen.
In december 2015 ben ik afgestudeerd en sindsdien heb ik op een school in Amsterdam Osdorp gewerkt. Mijn collega's willen graag dat ik blijf, maar ik wilde graag dichter bij huis werken.
Naar mijn mening is de belangrijkste rol van een leerkracht een prettige sfeer creëren in de klas, waar ieder kind zijn/haar eigen talenten kan ontwikkelen. Daarnaast vind ik het van belang betekenis te geven aan wat er geleerd gaat worden. De Saenparel is een fijn klein schooltje wat ik erg fijn vind aanvoelen. Het gebouw lijkt, wat ik nog uit mijn herinnering weet, erg op mijn eigen basisschool. Ik heb erg veel zin om aan het nieuwe schooljaar te beginnen.

ICT coördinator: Kees Peter Broek

Naast mijn werk ben ik veel aan het lezen, aan het fitnessen, houd ik van de natuur  en zit ik regelmatig achter de computer.
Sinds augustus 1979 ben ik werkzaam in het onderwijs.
In al die jaren heb ik gewerkt op verschillende scholen binnen Zaanstad in de groepen 3 t/m 8. De laatste jaren combineer ik het lesgeven met het computergebeuren en met Arbo/veiligheid.
Op dit moment werk ik op Kleurenpracht, De Saenparel, De Korenaar en De Rank.
Op Kleurenpracht regel ik het computergebeuren en de Arbo/veiligheid.
Op De Korenaar houd ik mij ook bezig met het computergebeuren en met Arbo/veiligheid.
Op De Saenparel houd ik mij ook bezig met het computergebeuren en Arbo/veiligheid.
Op De Rank houd ik mij bezig met Arbo/veiligheid.
De Saenparel is een kleine school waar ik met veel plezier kom. Het is een school waarbij de leerlingen van elkaar leren en van ons. Daarnaast leren wij als leerkrachten veel van elkaar en veel van de leerlingen. Een ontwikkeling die nooit stopt. Wij willen op De Saenparel van elkaar blijven leren en onszelf, leerlingen en leerkrachten, blijven verbeteren.

Administratief medewerkster: Olivia Morianner

Mijn naam is Olivia Morianner.  Sinds 2002 ben ik werkzaam bij de stichting Agora als administratief medewerkster. In 2006 ben ik hier op  De Keizel gekomen. Een dag per week ben ik ook nog werkzaam op basisschool De Rank in Westzaan.  Ik ben geboren in Zaandam en heb ik mijn kleutertijd ook heel even in de Rosmolenbuurt gewoond. Daarna zijn mijn ouders verhuisd richting de Prins Hendrikbuurt.  Sinds 2000 woon ik in Westzaan.
Mijn hobby’s zijn ; Badminton, volleybal, wandelen, zwemmen en puzzelen.
 
Vakleerkracht gymnastiek: Aniek Meewisse
 
 
Stagaires
De school verplicht zich jaarlijks studenten van de Pedagogische Academie Basis Onderwijs (PABO) een stageplaats aan te bieden. Op deze manier leveren we een bijdrage aan de opleiding van nieuwe leerkrachten. De stagiaires brengen nieuwe inzichten en aantrekkelijke lessen de school in.
De studenten zijn vaste dagdelen in de week aanwezig naast de groepsleerkracht.
Ook lopen er leerlingen stage via de MBO- scholen die opleiden tot onderwijsassistent (niveau 3 en 4).
Er zullen dit schooljaar een aantal stagiaires in de school te vinden zijn. Via de nieuwsbrief zullen wij u hiervan op de hoogte houden.
LIO stagiaires (leraar in opleiding)
Vierdejaars studenten van de PABO volgen de zogenaamde Lio-stage (Leraar In Opleiding).
Een Lio-stage houdt in, dat de desbetreffende student voor een deel van de week verantwoordelijk is voor het reilen en zeilen van een groep. De student wordt naast zijn lesgevende taak betrokken bij alle activiteiten die binnen de school plaatsvinden. Gesprekken met ouders kunnen onderdeel uitmaken van dit takenpakket. De Lio-student werkt bepaalde dagen zelfstandig en zonder direct toezicht in de groep, maar blijft onder de verantwoordelijkheid van de vaste groepsleerkracht.
 
 
 
.

 
© Copyright 2012 CBS de Saenparel  |  Webmaster: Kees Peter Broek  |  All Rights Reserved